יום עיון: פלסטלינה, לגו ואנימציה

הכנס "פלסטלינה לגו ואנימציה – הגלוי והנסתר בחומרי האמנות" אורגן על ידי המחלקה לטיפול באמנות בראשותה של ד"ר אופירה הוניג והתקיים ב-1 באפריל בגלריית המדרשה – הירקון 19 בנוכחות כ-150 משתתפים – מטפלים, מדריכים בטיפול באמנות, מורים לאמנות, בוגרי המדרשה, בוגרי תכניות הכשרה לטיפול באמנות, תלמידים ונציגי תכניות לטיפול באמנות המהווים קולגות ושותפים לחיזוק המקצוע. היה זה הכנס השני של המחלקה לטיפול באמנות ושל התכנית לתואר השני בטיפול באמנות – אמנות חזותית בפקולטה לאמנויות – המדרשה במכללה האקדמית בית ברל.

ההרצאה המרכזית ביום העיון ניתנה על ידי הגב' איה פלדמן מרצה בכירה בתואר השני לטיפול באמנות חזותית במדרשה. ההרצאה נגעה בהיבטים האקדמיים של השימוש בחומרים במהלך הטיפול באמנות. תוך נגיעה בהשקה שבין פסיכולוגיה לאמנות ולטיפול באמנות. הגב' שלומית רינת והגב' סוזי ביכלר גם הן מרצות בכירות בתואר השני לטיפול באמנות במדרשה, הציגו תיאורי מיקרה שהאירו את ההיבט המעשי בשימוש בחומרי האמנות נשואי יום העיון (פלסטלינה ולגו) בחדר הטיפול הפסיכותראפויטי באמנות.

הגב' שלומית רינת, פסיכותרפיסטית באמנות, הציגה מקרה שנקרא ״אֶנְגְרִי בֶּרְדְס״ Angry Birds: על פלסטלינה כחומר המשרת ילד אתיופי ומאפשר לו לספר סיפור משפחתי וקהילתי. הגב' סוזי ביכלר פסיכולוגית קלינית וגם מרצה בתואר השני בטיפול באמנות במדרשה, תיארה איך עבודה בלגו הופכת לייצוג של שלב בטיפול ואת הפוטנציאל הגלום בהמשכו.

בחלקו השני של הכנס הציגה האמנית איסנה מארוביץ יעקוב. איסנה, בוגרת המדרשה לאמנות ובוגרת התכנית להכשרת מטפלים באמנות במדרשה, הציגה את דרכה האמנותית והתמקדה בפסלים גדולי ממדים בסגנון קלאסי אותם יצרה מפלסטלינה. נושא היצירות ותהליך יצירתן עסק בקונפליקט הנצחי בדחף שלה לעסוק בחומר מתכלה במדיום הפיסול הקלאסי העוסק בהנצחה והנכחה.

הגב' שרון בועז בוגרת המדרשה לאמנות במגמת צילום והיום תלמידה בתואר השני לטיפול באמנות – אמנות חזותית, סיפרה על השימוש בפלסטלינה ובאנימציה תוך שימוש בתוכנת סטופ מושון בסמרטפון, עם תיכוניסטים בחינוך המיוחד בבית ספר. הגב' בועז הציגה את הסרטים המרגשים שנעשו על ידי התלמידים שהתחילו בבחירת דימוי דו ממדי – יצרו בהתייחסות אליו דימוי או דימויים תלת ממדיים ועברו לתנועה עם הייצוגים הללו. שרון התייחסה בהרצאתה גם לזוויות הראייה המשתנות שהתפתחו בה כסטודנטית לטיפול באמנות.

יום העיון עורר הדים חיוביים רבים ונתן מקום לקבל לביטוי הצמא שיש בקרב קהילת המטפלים באמנויות להעמקה תאורטית-אקדמית ומעשית בכלים של התחום.

אנו רואים בהשתתפות מרצי התכנית, תלמידים בעבר ותלמידנו עכשיו מגמה מבורכת של המשכיות ויצירת מסורת של למידה משותפת, מעמיקה ומכבדת.

עוגיות

אתר זה משתמש בעוגיות כדי לשפר את הפונקציונליות של האתר, לספק לך חוויית גלישה טובה יותר ולאפשר לשותפים שלנו לפרסם לך.

מידע המפרט על השימוש בעוגיות באתר זה וכיצד ניתן לדחות אותם, ניתן לצפות במדיניות העוגיות שלנו.

על ידי שימוש באתר זה או לחיצה על "אני מסכים", אתה מסכים לשימוש בעוגיות.