מעורבות חברתית
היחידה למעורבות חברתית שמה לה למטרה לקדם, להעשיר ולהעצים את מעורבות המכללה האקדמית בית ברל בחיי הקהילה.
כמוסד אקדמי אשר פועל בעולמות החינוך, ההוראה וההדרכה, ועוסק לא מעט בחינוך לערכים, מוסריות ושוויון, אנו מאמינים כי חלק חשוב ומרכזי בתפקידו של מוסד זה הוא לחבר בין התיאוריה לפרקטיקה, ותפקידה של היחידה למעורבות חברתית היא בחיבור בין אנשי המכללה, הסגל והסטודנטים, לבין הקהילות השונות אשר מהוות שדות פעילות לבוגרינו.
המעורבות החברתית מאפשרת בתהליכיה, פרט לקידום רווחת הקהילה, את חיזוק תחושת השייכות והמחויבות לחברה ולתרבות ובנוסף מפתחת מיומנויות תקשורת וכישורי מנהיגות.
סטודנטים מתנדבים בקהילה
במסגרת היחידה למעורבות חברתית מתקיימות פעילויות התנדבותיות המקדמות ומחזקות את קשרי הקהילה של המכללה על ידי מעורבות הסטודנטים בפעילויות למען החברה.
בתמורה לפעילות ההתנדבותית בעמותות וארגונים חברתיים שונים בהיקף של 60 שעות לפחות, ובהשתתפות בקורס מלווה, יקבל הסטודנט הכרה אקדמאית בהיקף של 2 ש"ש.
על פי חוק עידוד מעורבות סטודנטים בפעילות חברתית וקהילתית, זכאות בנקודות זכות לפעילות ההתנדבותית מיועדת לסטודנט לתואר B.Ed וניתנת פעם אחת בלבד במהלך התואר.
התוכנית פתוחה בפני סטודנטים לתואר ראשון בפקולטה לחינוך ובמכון האקדמי הערבי לחינוך.
הזכאות תאפשר לסטודנט המרת שני קורסי בחירה מלימודי המסלול והחוג בהיקף כולל של 2 ש"ש:
- 1 ש"ש חינוך (לימודי מסלול)
- 1 ש"ש חוג (התמחות)
בחירת הקורסים להמרה בתיאום עם מנהל הסטודנטים של הפקולטה לחינוך. לא ניתן להמיר שעות מעורבות חברתית עבור סמינריונים, התנסות בהוראה ובשיעור הדידקטי המלווה את ההתנסות.
בחירת מקום ההתנדבות תעשה באישור מנהל יחידת המעורבות החברתית בתחילת שנת הלימודים.
- הארגונים המוצעים להתנדבות והסבר על התוכנית למעורבות חברתית
- רישום לתוכנית המעורבות החברתית
- טופס דיווח
ניתן לבחון מקומות התנדבות נוספים, הדבר מותנה בקבלת אישור.
על הסטודנט להירשם לקורס: מעורבות חברתית – משולב – קורס תומך מעורבות חברתית (0601114).
אפיק נוסף למעורבות חברתית
הקבוצה המשותפת – סטודנטים יהודים וערבים מתעדים ומשתפים את סיפוריהם וזיכרונותיהם של הותיקים משני המגזרים. הסטודנטים מוכשרים לעבודת תיעוד וראיון של אדם מבוגר, ממשפחתם או ממאגר המרואיינים של מנהרת הזמן. ההיסטוריה האישית של האנשים הרגילים משני המגזרים, מאפשרת צוהר והבנה של התרבויות השונות והדומות בחברה הישראלית, ומעודדת הקשבה וסובלנות בחברה רב-תרבותית.
מסגרת הפעילות: 7 מפגשים במכללה ו-3 מפגשי ראיון עם אדם מבוגר בזמן חופשי.
שורדי שואה: השנים הראשונות בארץ – סטודנטים בעקבות סיפור עלייתם וקליטתם של שורדי השואה בארץ. הסטודנטים מוכשרים לעבודת תיעוד היסטורית תוך התייחסות למאפיינים המיוחדים של המפגש עם אוכלוסייה זו. מפגשי הראיון שנערכים בין הסטודנטים לשורדים מתמקדים בתקופה שברוב המקרים לא זכתה לתיעוד רחב, לוותה בקשיים כלכליים, חברתיים ותרבותיים, והייתה לפרק חשוב בתהליך בנייתה של המדינה.
מסגרת הפעילות: 7 מפגשים במכללה ו-3 מפגשי ראיון בזמן חופשי.
בני בית – סטודנטים ערבים ויהודים בין שתי ערים. הקבוצה תפעל באופן מקוון ובארבעה מפגשים מרוכזים במכללה, בכפר-סבא ובטייבה. במהלך המפגשים יחקרו הסטודנטים את חייהם היומיומיים של תושבי המקום בעבר ובהווה באמצעות ראיונות עומק והתבוננות קבוצתית. הפעילות מזמינה את הסטודנטים והסטודנטיות לצאת מהמרחב המוכר של זמן ומקום ולהתנסות בחוויה ייחודית של היכרות בלתי אמצעית.
מסגרת הפעילות: סמסטר ב' – 4 מפגשים מרוכזים בימים משתנים והשתתפות מקוונת לאורך הסמסטר.
መላው ዓለም מוּלו ּעַלֵם – תהליכי קליטה של העולים מאתיופיה במערכת החינוך ובחיי היומיום.
מסגרת הפעילות: מפגש מקוון, 2 מפגשים מרוכזים במכללה ו-3 מפגשי ראיון בזמן חופשי.
להרשמה לקבוצות המעורבות החברתית של מנהרת הזמן לחצו כאן.
יש לציין שניתן לשלב קורס במעורבות חברתית באחת העמותות (באפיק המרכזי) בסמסטר אחד עם נקודת זכות אקדמית ונקודה נוספת במנהרת הזמן.