מעבדת מחקר – חומרי האמנות וחומרי הנפש
איה פלדמן; פסיכותרפיסטית באמנות, מרצה ומדריכה בכירה
מיכה קטן; פסיכותרפיסט באמנות, מרצה ומדריך בכיר
ד"ר נטע רם; פסיכותרפיסטית באמנות, מרצה
ולאחרונה הצטרפה ד"ר ליאת שמרי; פסיכותרפיסטית באמנות, מרצה ומדריכה בכירה.
במעבדה אנו עוסקים בחקר תחום הטיפול באמצעות אמנות במובן הרחב של המילה. אנו מטפחים את החשיבה האינטגרטיבית בין חומרי אמנות חומרי נפש ועבודה פסיכותרפויטית. בשנים האחרונות המחקר שלנו בתחום חקירת חומרי אמנות, טיפול, טראומה ומבני אישיות מעמיק ומתרחב וייחודי בארץ.
המעבדה קיימת מזה חמש שנים, עד כה בעקבות פעילות המעבדה התקיימו ארבעה ימי עיון והתפרסמו שלושה מאמרים ופרק בספר מחקר בינלאומי תוך שיתופי פעולה עם חוקרים ועם סטודנטים.
שיטות המחקר במעבדה הן איכותניות וכמותיות בהתייחס לאופי המחקר הספציפי. בשנה הנוכחית המחקר התמקד בדבק ודמעות טראומה, טראומה משנית, עיקשת וחברתית נבנה יום עיון המציג את התוצאות (נדחה).
בתקופת מגפת Covid 19 צוות המעבדה התחלק לקבוצות ומבצע במקביל חמישה מחקרים שונים.
שניים מהם בינלאומיים אחד בשיתוף פעולה מלא עם המחלקה לטיפול באמנויות בפקולטה לפסיכולוגיה קלינית במכללה במומבאי, הודו.
ניתוח משווה של דימויים והתמודדות חברתית עם טראומה ברמה בינלאומית. - בחינת התנהלות המטפלים והתמודדותם עם שינויי הסטינג והאינטימיות בטיפול.
- בחינת כוחם של חומרי אמנות ויצירת דימויים בהתמודדות של הגיל השלישי עם הסגר והבדידות.
- כתיבת מאמר לפרסום בכתב עת בארץ.
- כתיבת שני מאמרים לפרסום בכתב עת בינלאומי.
העבודה עצמה מתבצעת בתיקייה משותפת עם הצוות החוקר. במקרה של המחקר הבינלאומי עם הצוות ממומבאי, והכתיבה מתבצעת במסמכים שיתופיים על מנת שכל אחד מחברי המעבדה יוכל לתרום באופן שוויוני לתהליך.
במכתב הפנייה יש לתאר את העניין בתחום הנחקר, המוטיבציה להצטרף למעבדה בתחום, פניות לעבודת מחקר ולפגישות, מסמך קורות חיים ומספר משפטים על אופק התפתחות מקצועית.