חונכים ומלווים למורים - שלב ב' 30 שעות (יום ג) מכון ערבי במכללה

المعلم المتعهد / المرافق المرحلة ب، المعهد الاكاديمي العربي للتربية -كلية بيت بيرل

מוכר לאופק חדש ולעוז לתמורה; לימודי תעודה למורים
רכזי קורסי חונכים ומלווים: ד"ר ויסאם בשארה וד"ר אורלי אוריון ליור
מנחה: ד"ר ויסאם בשארה

תיאור התוכנית
המשך להכשרת חונכים ומלווים. התמקדות בפיתוח תפיסת התפקיד וזהותו האישית והמקצועית של החונך, החונכות בפיתוח קליטה מיטבית מערכתית – בבית הספר ובגני הילדים. הרחבת פרקטיקות חניכה בעבודת החונכות באמצעות עדויות וייצוגים, שאילת שאלות בניתוחי אירועים, דילמות בתפקיד החונך וכישורי הדרכה והנחייה, תוך התבוננות רפלקטיבית והערכת תהליך החונכות.

נושאים עיקריים בתוכנית

• הרחבת פרקטיקות חניכה
  • כישורי הדרכה והנחייה

קריטריונים וכישורים נדרשים להשתתפות בקורס

1. תואר ראשון (B.A + תעודת הוראה / B.Ed ממוסד מוכר).
  2. ותק של 4 שנים לפחות בהוראה או בהדרכה לעובדי חינוך בחינוך הבלתי פורמלי וקידום נוער.
  3. בוגר קורס חונכים ומלווים שלב א'
  4. ניסיון בחניכה או ליווי של מתמחה או מורה/גננת חדש/ה.

הערות

מסיימי התוכנית שיעמדו בכל המטלות יקבלו תעודת חונך ומלווה מטעם משרד החינוך והמכללה האקדמית בית ברל.

שפת הקורס ערבית

היקף התוכנית: 30 שעות (1 ש"ש), תוכנית שנתית במתכונת היברידית.

מועד: יום ג' החל מנובמבר 2023 בשעה 16:30. מפגשים משולבים – סינכרוני, פנים אל פנים וא-סינכרוניים.

מיקום: זום, ובמכללה האקדמית בית ברל (מיקום מדויק יימסר בהמשך).

דמי רישום: במימון משרד החינוך למעט דמי רישום בסך 65 ש"ח.

יש להירשם באופן מקוון.

הקורס ייפתח בתנאי למינימום נרשמים.

לרישום מקוון לחצו כאן

עוגיות

אתר זה משתמש בעוגיות כדי לשפר את הפונקציונליות של האתר, לספק לך חוויית גלישה טובה יותר ולאפשר לשותפים שלנו לפרסם לך.

מידע המפרט על השימוש בעוגיות באתר זה וכיצד ניתן לדחות אותם, ניתן לצפות במדיניות העוגיות שלנו.

על ידי שימוש באתר זה או לחיצה על "אני מסכים", אתה מסכים לשימוש בעוגיות.