מנהרת הזמן - מעורבות חברתית
במסגרת הפעילות עוברים הסטודנטים הכשרה מסודרת ביסודות התיעוד שבעל פה ויוצאים לראיין שורדי שואה ואת בני הדור השני לשואה. מפגשי הראיון מתמקדים בשנים הראשונות של שורד השואה בארץ, תקופה מאתגרת ומשמעותית שלרב לא זכתה לתיעוד נרחב ומעמיק. הראיון עם בני הדור השני לשואה מספק הצצה מענינת להשפעות של נושא השואה בכלל, וחוויות ההורים בפרט, על אלו שגדלו כצברים בצל הזיכרונות, המדוברים או המושתקים.
תהליך ותוצרי התיעוד של פעילות זו חשובים מאד הן ברמה האקדמית-מחקרית והן מבחינה אישית ומשפחתית. חשיבות נוספת אנו רואים במפגש הבין דורי של סטודנטים צעירים עם בני הדור הותיק והותיק מאד, שזיכרונותיהם מהוים פרק חשוב בסיפורה של המדינה.
מצגת לדוגמה מאירוע סיום קורס >
פעילות בשיתוף המרכז להנגשת השכלה בחברה הערבית. נערכת בחופשת הקיץ, וכוללת ארבעה ימי למידה מרוכזים, מפגשי שיח ועבודת חקר אישית. בתוכנית משתתפים שלושים סטודנטים, מחציתם יהודים, מחציתם ערבים.
הפעילות עוסקת בחקר ותיעוד הדומה והשונה בעבר ובהווה – במעגל האישי, המשפחתי, הקהילתי והלאומי. בכל שנה נבחר נושא אחר של חיי היומיום, סביבו מתמקדת פעילות התיעוד. בשנת 2020 למשל, הנושא הנבחר היה מוזיקה: הסטודנטים תיעדו זיכרונות מוזיקליים של המבוגרים בקהילתם, דנו, שיתפו ולמדו אלו על אלו. הפלטפורמה המוזיקלית זימנה גם שיחות אקטואליות לגבי טעמם המוזיקלי האישי לאורך השנים, ועל המשמעויות הטמונות בו. המפגשים כללו מפגש עם מוזיקאים יהודים וערבים, המקדמים פעילויות חינוכיות ורב תרבותיות.
סדנה אקדמית חווייתית שעיקרה היכרות עם תיאטרון אימפרוביזציה והכשרה במיומנויות תיעוד סיפור חיים. הסדנה מפגישה בין סטודנטים לאזרחים ותיקים – מראיינים ומרואיינים. בתום 12 מפגשי הסדנה מתקיים אירוע שיא משותף בנוכחות קהל רב מהקהילה, במהלכו "מקימים לתחייה" תצלומים מאלבומי המשפחה וחושפים את הסיפור וההיסטוריה שמאחוריהם.