קבוצות המחקר
סטודנטים יהודים וערבים חוקרים יחד את חיי היומיום שהתקיימו בארץ בדורות הקודמים. הסטודנטים מתעדים ומשתפים ביניהם את סיפוריהם של הותיקים בנושאי מוקד משתנים כגון זוגיות והיכרויות, כלכלה ופרנסה, לבוש, אוכל, פנאי ועוד. זיכרונותיהם ש הותיקים מהווי החיים היומיומי דומים ושונים, ומאפשרים לסטודנטים צוהר להבנת תרבותם הייחודית והמשותפת ויצירה של הקשבה וסובלנות בחברה רב-תרבותית.
צוותי שטח של הפרויקט היוצאים לפעילויות תיעוד היסטורי של אנשים ונשים באירועים ציבוריים ותרבותיים מרכזיים. הסטודנטים מסתובבים בין באי האירוע ומתעדים "על המקום" סיפורים קטנים ויומיומיים מההיסטוריה של הקהילה המקומית. במקביל, באירועים ובאתרים מרכזיים צוות הפרויקט מציג גם תערוכות ניידות המבוססות על עדויות שנאספו למאגר הזיכרונות של הפרויקט.
פורום של חוקרים יהודים וערבים מהמכללה ומחוצה לה, העוסקים מפרספקטיבות שונות בחיי היומיום שהתקיימו בארץ ב-150 השנים האחרונות. במסגרת הפורום נערכים גם דיונים ומחקרים המוקדשים לדרכים השונות שבהן ניתן לשלב תחום מחקרי רחב וייחודי זה במערכת החינוך הפורמלית והבלתי פורמלית ובמסלולי ההכשרה האקדמית של המורים. פורום חוקרים זה מתפקד גם כוועדת היגוי אקדמית, המכוונת את כל פעילויות הפרויקט.
אנו מציעים מגוון רחב וגמיש של תכניות ואפיקי פעילות, שיכולים להתאים כמעט לכל מסגרת חינוכית וקהילתית ולכל המתעניינים בהיסטוריה של "האנשים הרגילים" שחיו וחיים בארץ הזו. בהתאם לכך, הפרויקט מקיים באופן מסורתי שיתופי פעולה עם גופים חיצוניים ופנימיים במכללה המעוניינים להעשיר את פעילותם בתוכן המוצע על ידי הפרויקט.