הגיל הרך מגיע לעוטף עזה

ביקור של סטודנטיות המסלול לגיל הרך בגני ילדים בשער הנגב.

יוזמה משותפת של המועצה האזורית והמכללה האקדמית הביאה לדרום הארץ סטודנטיות מהמסלול לגיל הרך במכללה האקדמית בית ברל שפעלו על מנת להפחית את רמת הדחק בקרב הילדים ולהביע סולידריות עם מצבם, כשהכוונה היא להפוך את הביקור למסורת.

בחודש דצמבר 2018 התכנסו עשרות סטודנטים מהמסלול לחינוך בגיל הרך מהמכללה האקדמית בית ברל ונסעו לביקור בגני ילדים ברחבי המועצה האזורית שער הנגב, במטרה להעביר בצמדים ותחת פיקוח מדריכות פדגוגיות שלל פעילויות כדי להוריד את רמת הלחץ והדחק בקרב הגילים הצעירים.

את היוזמה של ד"ר ירדן קדר, ראש החוג לחינוך בגיל הרך במכללה, ושל סיגלית אבירם בריל, מרצה ומדריכה פדגוגית במוסד האקדמי, הרימו מנהלת מחלקת החינוך במועצה לבנה עציץ, ומפקחת גני הילדים במועצה מטעם משרד החינוך פאולינה שי.
ביקרנו ב-11 יישובים, כאשר בכל יישוב היינו במספר גנים בגדלים ובגילים שונים:
בקיבוצים: אור הנר, ארז, ברור חיל, גבים, דורות, כפר עזה, מפלסים, נחל עוז, ניר עם, רוחמה ובמושב יכיני.

הביקור בגני הילדים בעוטף עזה היה מרגש ובעל משמעות וחשיבות רבה הן עבור הסטודנטיות והן עבור הסגל.
במסגרת יום העיון השנתי של המסלול לגיל הרך אשר התקיים בשנה שעברה, נחשפו הסטודנטיות לעבודתה של ענת מלכי-אטיה, אשר מעבירה לצוותים החינוכיים באזור סדנאות מיינדפולנס, ומכאן החל להתגלגל הרעיון של ביקור של הסטודנטיות במסלול לדרום, כך שיוכלו לתרום מהידע המקצועי שלהם הן לילדים והן לצוותים.

המטרות העיקריות של הביקור התגשמו במלואן ומעבר למצופה:
1. העברת תכנים חווייתיים לילדי הגן (מגיל שנתיים ועד 6) באזור זה, ילדים אשר נולדים לתוך מציאות של אי ודאות אשר יוצרת דחק (סטרס).
2. להכיר לסטודנטיות את המצב הביטחוני באזור ובעיקר את השלכותיו על הילדים ועל המערכת החינוכית כולה.

ד"ר ירדן קדר מספר על החוויה האישית שלו מהביקור: "הסטודנטיות פתחו במשחק היכרות קצר ואחריו העבירו מספר פעילויות חווייתיות לילדים. על אף שנמנענו מלהתייחס ישירות למצב הביטחוני, הילדים עצמם העלו את הנושא ונוצר דיאלוג מעניין. תוך כדי היום נוצרו קשרים יפים בין הסטודנטיות לילדים ובהחלט נרצה להמשיך את הקשר באופן כלשהו".

לאחר מכן התכנסו הסטודנטיות והסגל במתנ״ס ׳ארנון׳ באיבים, שם שמעו ממספר בעלות תפקידים חינוכיים ומוניציפליים במועצה האזורית שער הנגב על המצב הביטחוני בעוטף עזה ובעיקר על השלכותיו המתמשכות מבחינת הילדים והמערכת החינוכית כולה.

בזכות הקשרים המצוינים שיצרו במסלול לגיל הרך עם ראשי המחלקות החינוכיות ביישובי שער הנגב, אנו מקווים כי הביקור יהפוך למסורת ארוכה שיכולה להועיל רבות לשני הצדדים.

  • הגיל הרך מגיע לעוטף עזה
  • הגיל הרך מגיע לעוטף עזה
  • הגיל הרך מגיע לעוטף עזה
  • הגיל הרך מגיע לעוטף עזה
הגיל הרך מגיע לעוטף עזה
הגיל הרך מגיע לעוטף עזה
הגיל הרך מגיע לעוטף עזה
הגיל הרך מגיע לעוטף עזה
עוגיות

אתר זה משתמש בעוגיות כדי לשפר את הפונקציונליות של האתר, לספק לך חוויית גלישה טובה יותר ולאפשר לשותפים שלנו לפרסם לך.

מידע המפרט על השימוש בעוגיות באתר זה וכיצד ניתן לדחות אותם, ניתן לצפות במדיניות העוגיות שלנו.

על ידי שימוש באתר זה או לחיצה על "אני מסכים", אתה מסכים לשימוש בעוגיות.