”4 ביולי"
גלריית המדרשה – הירקון 19
פתיחה חגיגית: יום חמישי, 4 ביולי, בשעה 20:00
אוצר: ניקולא טרזי
"4 ביולי" היא תערוכה קבוצתית המציגה את עבודות הגמר של בוגרי התכנית ללימודי המשך בפקולטה לאמנויות – המדרשה. את התערוכה אצר ניקולא טרצי המכהן כמנהל המרכז לאמנות עכשווית בתל אביב. השנה ילווה את התערוכה פרויקט "הלב" בו יתקיימו פעולות אומנותיות של אמנים בכירים שליוו את התוכנית ביניהם : אסד עזי, רועי רוזן, עידו בר-אל, אנרי סאלה ועוד.
תוך שימוש במדיה אופיינית לימינו – מווידאו עד צילום, ממיצג ועד לציור, מפיסול למיצב וידאו – "4 ביולי" מציינת שנתיים של עבודה אינטנסיבית בהדרכתה של האמנית מירי סגל, ראש התוכנית , האוצר אבי לובין, אחראי על לימודי התיאוריה, בהנחייתה של האמנית אלונה פרידברג ומנחים נוספים; אוצרים, אנשי תיאוריה ואמנים.
דנה פרידלנדר מתבוננת בקשר בין הגוף לנוף באמצעות טכנולוגיה (נמוכה וגבוהה), היא מציגה תיבת אור ומיצב וידיאו. דידי שמאלי המבורגר עוקבת אחרי חוט אחד מסוים בהיסטוריה של האמנות המערבית, היא תציג מיצב קיר הכולא בתוכו אובססיות רבות שלה. אור ענבר ממזגת בעבודתה בין היסטוריה של הציור, עבודת יד ושימוש בטכנולוגיה זמינה לכדי מפגשים קטלניים בין מונק לשרבוט. עדי קראוס משלב פיסול וידאו וצילום, הוא משתמש בשפות שונות אלו על מנת להבין את המורכבות של החברה בת זמננו. על ידי ניכוס מניפולציה של קטעי וידאו ומוסיקה, מיכל לזרוביץ יצרה הצבת וידיאו מהפנטת. תוך ערבוב בין סגנון הציור המסורתי לז'אנרים אחרים, כגון איור והנפשה, גוף העבודה של גלי לוצקי מנפיש ומחייה את השיחה סביב המוות של הציור.
אריק וייס מייצר מבנה קונספטואלי מיוחד ומורכב, הוא משתמש בהשתקפות על מנת לחשוף את כוחם הסמלי של הדימויים היסטוריים. פעולה אינטואיטיבית, פרפורמטיבית ואולי אף חסרת פשר של אור זייד תוביל אותנו בספירלה של זמן ומרחב. על ידי הצבת פיסול לצד צילום, עבודתו של אלכס זוויתן היא שיר הלל לטבע, ובו בזמן, היא מצביעה על הניסיון האנושי לברוא את הטבע ולשנות את הטבעי.
בנוסף לתשעת הפרויקטים, התערוכה "4 ביולי" תכלול פרויקט מיוחד בשם "הלב" "THEART"; הממוקם בלב התערוכה. בפרויקט יתקיימו אירועים מיוחדים שנאצרו על ידי 9 האמנים, יוצגו בו פעולות אמנותיות של חברי סגל, בוגרים ותיקים של התכנית ואמנים אורחים.
"הלב" הוא חלל דינמי המזרים אנרגיה לתערוכה כולה ומהווה מרכיב מרכזי של הפרויקט כולו. הוא משקף את מתודולוגיות ההוראה שהפכה את התוכנית ליוצאת דופן , והוא גם אירוע פרידה. כותרת התערוכה "4 ביולי" נבחרה מכמה סיבות: ראשית, היא תואמת את תאריך פתיחת התערוכה; שנית, הכותרת מהדהדת את המשמעות של תאריך זה בארה"ב -יום העצמאות – ומה מסמלת אותה עצמאות עבור 9 אמנים המסיימים שנתיים של עבודה אינטנסיבית. ולבסוף, הכותרת מצביעה על אקראיות כעל מושג בדוי: האם מדובר בצירוף מקרים שגרם לתערוכה להיפתח בארבע ביולי? האם מדובר בצירוף מקרים שקיבץ את הקבוצה הספציפית הזו של אמנים לשנתיים? והאם זה מקרי שהתכנית לא ממשיכה יותר? האם הגורל מכתיב את חייו הקצרים והנפלאים של פרויקט חינוכי עצמאי וניסיוני זה?
"הלב" – רשימת אירועים בתערוכה
יום חמישי 4 ביולי בשעה 20:00: בר קוקטיילים עם משקאות שנהגו על ידי אנרי סאלה, היטו שטיירל ואליד בשטי ואחרים. כברמן: אנטון אברמוב במיצג. מאורגן על ידי דנה פרידלנדר
יום שבת 6 ביולי 11:00 עד 17:00: אתי יעקובי: ציורים ,מאורגן על ידי גלי לוצקי
יום חמישי 11 ביולי בשעה 17:00: עידו בר-אל: שוטטות בין הגלים מאורגן על ידי מיכל לזרוביץ
יום חמישי 11 ביולי, בשעה 20:30: אבדן היסטרי: הרצאה פרפורמטיבית של חנה (אנושיק) מנהיימר, מאורגן על ידי מיכל לזרוביץ
יום שישי 12 יולי בשעה 10:00: אסד עזי: גן החוטאים מאורגן על ידי אלכס זוויתן
יום שבת, 13 ליולי בשעה 11:00: מכונת אמת: מופע עם מכונת כתיבה בהשתתפות הקהל, מאורגן על ידי עדי קראוס ובהשתתפות דפנה טלמון ועדי קראוס
יום חמישי 18 ביולי בשעה 20:00: סיום: תערוכה קבוצתית הכוללת עבודות של תלמידי התכנית מהמחזור הראשון בראשותו של פרופ' רועי רוזן ,מאורגן על ידי דידי המבורגר
יום שישי 19 ביולי בשעה 10:00: סופים: תלמידי התכנית בכל שנותיה יוזמנו להציג עבודות בלב בתליה חופשית שלהם. מאורגן על ידי כולם ואף אחד.