התשובות שלנו לשאלות שלכם בנושא למידה מרחוק
למידה מרחוק - שאלות נפוצות
יש שני סוגים של למידה מרחוק: למידה סינכרונית (בו זמנית, למשל בתוכנת "זום") ולמידה א-סינכרונית, כל אחד בזמן שמתאים לו.
בלמידה סינכרונית השיעור מתקיים בזמן הקבוע במערכת כמו שיעור רגיל. כל משתתף "נכנס" לשיעור דרך אתר הקורס ב-moodle. מתנהלת שיחה, או הרצאה, לעתים מלווה במצגת שניתן לראות על מסך המחשב ולעתים בשילוב פעילויות אחרות (כמו מסמך שיתופי). המרצה מנחה את הסטודנטים איך להשתתף בפעילויות השונות.
בלמידה א-סינכרונית המרצה מעלה לאתר הקורס חומרים שונים: מאמרים, מצגות, פורומים, משימות שונות, סרטונים, קישורים וכו'. כל סטודנט נכנס לאתר בזמנו החופשי במהלך השבוע (כל שבוע) וקורא את החומרים, או צופה ומאזין למצגות וסרטונים, או ממלא את המשימות, משתתף בפורומים וכדומה.
מחשב מחובר לאינטרנט, מיקרופון ומצלמה. רצוי להצטייד גם באוזניות ובכלי כתיבה לרשום לעצמכם הערות או שאלות שעולות במהלך הלמידה. בדרך כלל אין ספרים אלא מאמרים שסרוקים באתר הקורס (אפשר להדפיס אותם לעצמכם או לקרוא ישירות מהמחשב).
בדרך כלל, כל החומרים של הקורס יימצאו באתר הקורס, במערכת moodle. אם יהיה צורך לחפש חומר נוסף, למשל בספרייה, המרצה תנחה אתכם איך לעשות זאת (ותמיד אפשר להתייעץ איתה).
בשיעור סינכרוני אפשר לשאול שאלות בעזרת המיקרופון או בצ'אט של התוכנה. לעתים המרצה תגדיר זמן לשאלות ולעתים אפשר לשאול בכל עת. בכל מקרה אפשר תמיד לפנות למרצה אחרי השיעור בדואר אלקטרוני או בכל דרך שהמרצה הגדירה (דרכי ההתקשרות עם המרצים מופיעות גם בסילבוס). בלמידה א-סינכרונית אפשר לפנות למרצה בפורום או בדואר אלקטרוני, כפי שהוגדר.
בכל מקרה, תמיד אפשר לבקש מהמרצה הסבר נוסף – אם לא במהלך השיעור, אז אחריו או בזמן אחר.
כל השיעורים הסינכרוניים מוקלטים וזמינים לאחר השיעור לטובת מי שלא יכול היה להיות נוכח, או כדי לחזור על השיעור אם משהו לא הובן. למרות זאת עדיף להיות נוכחים בשיעורים כי אז יש אפשרות לשאול ולהשתתף.
במכללה עובדים בשתי תוכנות. בתוכנת "יוניקו" אין צורך להוריד למחשב דבר. בתוכנת "זום" תתבקשו רק בפעם הראשונה להוריד את "זום" למחשב שלכם (חינם, תוך כמה דקות). זה יקרה אחרי שתיכנסו לקישור שהכינה המרצה וצריך רק לעקוב אחרי ההנחיות.
יהיו שיעורים מעטים שיתקיימו בקמפוס, בעדיפות לתלמידי שנה א' ולמקצועות שקשה מאוד ללמוד מרחוק (למשל מעבדות, או סדנאות מעשיות באמנות).
אפשר להגיע עם מחשב נייד ולהתחבר לשיעור מכל מקום בקמפוס. בנוסף, יש בקמפוס כיתות מחשבים שניתן יהיה ללמוד בהן. במקרה כזה חובה להצטייד באוזניות.
בחלק מהשיעורים הסינכרוניים תוכלו לראות אלה את אלה במצלמות. בחלק מהשיעורים האחרים יהיו באתרי הקורסים פורומים להיכרות. וכמובן יהיו גם מעט שיעורים בקמפוס המכללה.
ניתן ליצור קשר עם הסטודנטים בקורס מסוים באמצעות "הדואר הפנימי" של מערכת moodle.