שגית מור, ד"ר
- ראש מרכז בובר לחינוך דיאלוגי
- מרצה בכירה בחוג למקרא ותרבות ישראל; במגמה לקרימינולוגיה ואכיפת החוק, במגמה לניהול, יזמות וייעוץ ארגוני
- ספרות חז"ל
- עיקר עיסוקי בסוגיות חברתיות
- תיקון עולם – צדק חברתי בספרות חז"ל
- סוגיות מגדריות בהלכה
- סיפורי בית המדרש כמראה לקונפליקטים ודילמות בארגונים ובקהילות
- 'קוצים אני מכלה מן הכרם' – דילמות ומודלים של התמודדות עם התנהגויות אנורמטיביות בספרות חז"ל
- 'האחר' בספרות חז"ל ובתרבות היהודית
ספר
'שבי קשה מכולם – שבויים, שבי ושיח השבי בספרות חז"ל' ראה אור בהוצאת הקיבוץ המאוחד, וזכה במענק של האקדמיה הלאומית למדעים, בשנת 2019.
מאמרים
- "המונח 'בטובה' בספרות חז"ל – לבחינת אופני אימוצם של דפוסי פילנתרופיה ו'ידידות' (amicitia) הלניסטים-רומיים בידי חכמים", ציון עט (תשע"ד), 345–376.
- “Group Dynamics in Beit Midrash Organizations: Revisiting the Legend of the Conflict between Rabbi Yohanan and Resh Lakish (Babylonian Talmud, Bava Metzi’a 84a),” Journal of Rabbinic Review 25 (2022), 48-69.
- "שיח המדרש כמושג מכונן בפדגוגיה של בתי המדרש הפלורליסטיים בישראל", Hebrew Higher Education 25 (2023), 1-25.
- "שיקולי עריכה של קבצים הלכתיים: עיון ספרותי־משפטי בקובץ 'מפני דרכי שלום' משנה (גיטין ה, ט-י)", דיני ישראל לז (2023), 69-33.
אני חברת קיבוץ עין השופט ומגדירה את עצמי כאישה חילונית. כבת קיבוץ חגגתי את הטקסים השונים היהודיים – חגים, חתונות, בר/ת מצווה וכיו"ב – במתכונת ששילבה כבוד למקורות מתוך חשיבה רבה על התאמתם לתפיסת עולם יהודית, ציונית וחילונית.
גם היום אני משלבת בין המחקר האקדמי, להוראה וליישום של הסוגיות השונות שבהן אני עוסקת בחיי ובחיי הקהילה שלי. בעבר הנחתי זוגות ללמוד את טקס הנישואין המסורתי, לדרוש אותו, ולשלב בו את השקפת עולמם.
אני מאמינה כי התרבות היהודית הייתה פתוחה מאז ומעולם ללימוד, לפרשנות ולעיצוב, מתוך שיח בין תפיסות וזרמים שונים בתוכה, וגם מחוצה לה. אני קוראת לכולנו להתחבר לשלשת הדורות ולמקורות השונים, ובדיאלוג מכבד, שמרשה לעצמו גם לבקר לעיתים, לעצב מתוכם כיהודים וכישראלים, את תשובותינו לאתגרי השעה.