תנאי קבלה לתואר שני M.Ed בקידום נוער בסיכון ובמצוקה
- קבלה ללימודים על סמך ציון ממוצע של 80 ומעלה בתואר הראשון.
- במקרים חריגים, בהם הציון הממוצע של המועמד/ת בלימודי התואר הראשון נמוך מ-80, יינתן משקל לרקע והניסיון של המועמד/ת בתחום העבודה עם נוער וצעירים בסיכון. קריטריונים רלוונטיים, כמו עשייה מקצועית משמעותית, התנדבות, עדות להתפתחות אישית ומקצועית ניכרת, יהוו משקל נוסף שתומך בהתאמה ללימודים בתכנית. שקלול של קריטריון זה נתון לשיקול דעתה של ראש התכנית.
- תואר ראשון באחד מהתחומים הבאים: קידום נוער, חינוך בלתי פורמלי, חינוך, חינוך מיוחד. בעלי תואר ראשון בעבודה סוציאלית, קרימינולוגיה ופסיכולוגיה – קבלתם תישקל לאור ניסיון ניכר בעבודה עם נוער בסיכון.
- עדיפות לבעלי ניסיון תעסוקתי בעבודת שטח עם נוער בסיכון: עבודה ביחידות לקידום נוער, בשירותים החברתיים העוסקים בילדים ובנוער במצוקה, ועדות השמה ועוד.
- פטור מאנגלית אקדמית.
- הצגת שתי המלצות מקצועיות.
- ראיון קבלה.
- מועמדים ללא רקע מספיק בתחום יידרשו להשלמת קורסים מתואר ראשון (לפי החלטת ראש התכנית).
המכללה תאפשר קבלה של עד 10 אחוזים חריגים למועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה הנדרשים, אך הם בעלי נתונים אישיים מיוחדים אחרים, כגון: ניסיון עשיר בהדרכה ו/או פעילות התנדבותית בתחומי חינוך, הצטיינות מיוחדת המגובה במכתבי המלצה, לימודים גבוהים רלבנטיים במסגרות שאינן אקדמיות, והתמודדות מרשימה בהיחלצות מרקע כלכלי-תרבותי חלש. כל מועמד בעל נתוני קבלה חריגים יעבור ראיון קבלה ויתקבל על תנאי מעבר בתום שנה א.